Kabels & Leidingen

Het is druk in de grond. Onder iedere stoep, onder veel wegen en in bermen liggen kabels en leidingen. De reden om kabels en leidingen onder de grond aan te leggen is vooral de leveringszekerheid. Ondergronds liggen de kabels beter beschermd tegen wind, zwiepende boomtakken en andere mogelijke schade. Onder de grond is het vaak ook koeler dan boven de grond. Dit is voor bijvoorbeeld drinkwater- en elektriciteitsleidingen gunstig. Naast veiligheid en betrouwbaarheid is de beleving van de bovengrondse ruimte een belangrijke reden om kabels en leidingen onder de grond te leggen.

BS Data Elektra is gespecialiseerd in:

Laagspanning:
Laagspanning wordt vaak gezien als een vorm van spanning bij apparaten of verlichting die minder dan 230 volt vragen, bijvoorbeeld 24 of 12 volt. Dit klopt echter niet. Omdat het voor veel mensen verwarrend is, leggen we het graag nader uit. Met laagspanning wordt wisselspanning tot 1.000 volt en gelijkspanning tot 1.500 volt bedoeld. Tot de laagspanning behoort dus ook de netspanning van 230/400 volt die gebruikt wordt in bedrijven en woningen.

Middenspanning:
Spanning van meer dan 1.000 Volt  wordt middenspanning genoemd. Deze spanningswaarden worden vooral gebruikt voor de distributie van stroom. Een hoog voltage staat transport over lange afstanden toe, maar kan ook grote energieverbruikers van stroom voorzien.

Datakabels:
Data-transport kan zowel draadloos (ether) als via bekabelde netwerken gaan. Voor een stabiele en zekere levering wordt in de meeste gevallen nog steeds gekozen voor kabels (onder de grond) denk maar aan de vertrouwde telefoonlijnen en televisie en internet-aansluitingen welke bij het grootste deel van de gebruikers binnenkomen via de meterkast, dus vanuit de grond. Met in het oog houdend de opkomende nieuwe technieken zoals glasvezel, zorgt BS data Electro dat ook de know-how op dat gebied in huis komt en blijft. Dit door personeel bij te scholen en op cursussen te sturen.

Gas en Water:
Onderdeel van de nutsvoorzieningen zijn naast elektriciteit natuurlijk ook gas en water. Hoewel met de energietransitie bij nieuwbouw veel minder wordt gekozen voor gas-aansluitingen zijn er situaties waarbij een gasaansluiting noodzakelijk is. Wij blijven zorgen dat de kennis omtrend deze materie ook bij ons in huis blijft. Ook in waterleidingen hebben wij een ruime ervaring en doen veel bedrijven beroep op onze diensten.


Wenst u meer informatie of een prijsopgave neem geheel vrijblijvend contact met ons op.
Contactformulier

Print article